EN | TR

Bölüm Başkanı Mesajı



Köklü bir tarihsel geçmişe sahip olan Tarsus’ta, yeni kurulan Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde öğrenci alımına başlayacaktır.

Hemşirelik bölümümüz nitelikli, genç ve dinamik öğretim üyesi kadrosuyla açılmış olup, teknolojiyi ve bilgiyi kullanabilen, ekip çalışmasına inanan, bütüncül ve bireye özgü bir yaklaşımla hastaların tedavi ve bakımından sorumlu olan, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının sürdürülmesi ve geliştirilmesi için hizmet veren, ulusal ve uluslararası alanda tercih edilen hemşireleri yetiştirmeyi kendisine ilke edinmiştir. Bu amaçlar doğrultusunda oluşturduğumuz eğitim müfredatımız eleştirel düşünme ve klinik karar verme becerisini geliştirmeyi hedefleyerek Avrupa Birliği’ne uyumlu olacak şekilde düzenlenmiştir.

Sevgili Öğrenciler,
Günümüzde insan yaşamını en çok etkileyen unsurlardan biri mesleğidir. Bu bağlamda, meslekte başarı da sürekli gelişim ve değişim gösteren dünya düzeninde, insanın kendi hayatını istediği ölçülerde yaşaması açısından mutlak gereklilik haline gelmiştir.

Çağımızın getirdiği gelişmeler ve bilimsel ilerlemeler hayatın her alanında olduğu gibi meslek gruplarında da büyük değişim ve yeniliklere neden olmuştur. Hemşirelikte bu değişimlere ayak uydurarak kendi dinamiklerini, kendi standartlarını geliştirip modern tekniklerle uygulanan bir meslek haline gelmiştir. Bu doğrultuda hemşirelerin alacağı eğitim, mesleğin kaliteli, nitelikli ve fonksiyonel bir şekilde icra edilmesinde önemli bir etkendir.

Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünü tercih ederek lisans programımızdan mezun olan öğrencilerimiz sağlık sektörünün birçok alanında çalışabileceği gibi, eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri, ilaç sektörü gibi alanlarda da hemşire olarak çalışabilmektedir. Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimiz her şeyden önce insanların sağlık standartlarını artırmanın haklı gururunu yaşayacaktır. Bu bağlamda sizleri sağlık alanının ihtiyaç duyduğu nitelikli hemşireler yetiştirmek için Hemşirelik Bölümümüze bekliyoruz.

 
                                                                                                                               Bölüm Başkanı 
Doç. Dr. DUYGU SÖNMEZ DÜZKAYA